Sinterklaas

  • Naam: Sinterklaas of Sint-Nicolaas
  • Leeftijd: ouder dan de opa van je opa
  • Beroep:  bisschop
  • Woonplaats:  ergens in Spanje
  • Lievelingseten: Als ik in Vlaanderen ben: frietjes met stoverijsaus en mayonnaise
  • Lievelingsdier: geen moeilijke vraag! Slecht-weer-vandaag, mijn schimmel

Vragen voor de sint

Heb je ooit al eens een paard cadeau gedaan?

Deze vraag werd ingestuurd door Maureen Vonck uit Sint-Andries

Dag Maureen,

Ik heb al allerlei dieren cadeau gegeven. Er is telkens één voorwaarde: de kinderen moeten goed voor het beest(je) zorgen. Ik heb zelfs eens de vraag gekregen om mijn eigen Slecht-Weer-Vandaag aan iemand te geven maar dat heb ik geweigerd. Mijn trouwe schimmel kan ik echt niet missen!

Hoe oud bent u?

Ik ben in elk geval ouder dan de opa van jouw opa. Ik werd geboren in het jaar 270. Dit jaar word ik dus 1746 jaar. Maar ik voel me nog heel erg jong!    

Waar bent u geboren?

Ik ben geboren in het prachtige plaatsje Partara, in de streek Lycië, dat lag in wat toen klein Azië (Asia Minor) heette. Tegenwoordig hoort dat bij Turkije.

Wat eet u?

Ik eet eigenlijk alles. Maar als ik in Vlaanderen ben geniet ik toch wel van een bakje frietjes met stoverij-saus. Alleen opletten dat de saus niet in mijn baard blijft hangen.

Wat doet u als u in Spanje bent?

Het werk van Sinterklaas stopt nooit. Ik moet natuurlijk alle kinderen in het oog houden en zoals je misschien wel weet komen er elke dag kinderen bij. Die hele papiermachine probeer ik zelf te doen maar ik krijg natuurlijk hulp van al mijn pieten. En telkens vanaf september start de cadeautjesfabriek terug op. En de koekjesfabriek natuurlijk ook. En dan train ik natuurlijk ook nog elke dag met Slecht-Weer-Vandaag.

Bent u getrouwd?

Ik ben niet getrouwd en nog nooit getrouwd geweest. Dat komt omdat ik als bisschop beloofd heb om nooit te trouwen. Zo heb ik heel veel tijd om andere mensen en dan vooral kinderen te helpen.

Leest u graag?

Natuurlijk lees ik heel graag en niet alleen in mijn grote boek waarin alle namen van de kinderen staan. Ik lees heel graag stripverhalen zoals Jommeke en Suske & Wiske.

Ok Meer info
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren